divendres, 1 de maig del 2009

JORDI FONT FERRÉ


Segurament que a més d'un i a més d'una el nom de Jordi Font Ferré li sonarà poc d'entrada, per no dir no gens. És possible que despres de la visió de la fotografia que acompanya aquesta entrada la fesomia li resulti familiar. Això és possible, perquè Jordi Font acostuma a vindre amb freqüència a Flix. Casat amb la flixenca Eugènia Ribera Català (filla de Josep Ribera i Pepita Català), tot i que residents a Barcelona, és fàcil trobar-se la parella pels carrers del poble, bé algun que altre cap de setmana, o bé durant les festes més assenyalades i assistint a tot tipus d'actes. Així mateix, en alguna ocasió els he vist passejant pel pont i pel camí de Sebes, i també a l'hort familiar que hi ha als Xofars, al costat mateix de l'inici de la costa de la circumval·lació, fent alguna que altra activitat. Efectivament que un se n'adona de la seua presència si els coneix personalment. No són precisament d'aquelles persones que van als llocs amb ànim de cridar l'atenció, sinó que la seua estada per Flix, sigui pel motiu que sigui, la duen amb discreció, com qualssevol altres persones que temporalment visiten el nostre poble.

Però tornem en concret a Jordi Font, un cop conegut el seu vincle amb Flix. És oceanògraf, i pertany a l'Institut de Ciències del Mar, organisme amb seu a Barcelona i dependent del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Concretament, Jordi Font està adscrit al Departament d'Oceanografia Física. Ja fa molts anys que la seua professionalitat ha estat valorada i reconeguda. Al marge, ha aparegut de tant en tant en els mitjans de comunicació (escrits i audiovisuals), sigui perquè se l'hagi requerit per comentar algun fet relacionat amb la seua especialitat, sigui perquè ell mateix o l'organisme al que està vinculat hagin estat motiu de notícia. De fet, Jordi Font, la setmana passada fou notícia. Juntament amb altres dos especialistes de Barcelona (Adriano Camps, enginyer de l'UPC i Pedro Mier, president executiu de Mier Comunicaciones, empresa dedicada a l'alta tecnologia), lidera un projecte europeu, la missió SMOS, de l'Agència Espacial Europea (ESA), i que té la finalitat d'escrutar l'humitat dels continents i la salinitat dels oceans, tema aquest últim del qual Jordi Font n'és l'investigador principal.

Valguin les pinzellades anteriors per donar a conèixer a Jordi Font. Per resumir-ho, un científic de primer ordre i enamorat del nostre poble, de Flix.