El passat 15 d'abril es complia el 10è aniversari de la inauguració de l'orgue de Flix. Fou aquella una jornada que poques ocasions en gaudim a la nostra població. Hi foren convidats des d'alts repretants de l'autoritat política -el president del Parlament de Catalunya, Joan Rigol- i eclesiàstica -els bisbes de Tortosa, Xavier Salinas, i el de Lleida, Francesc Xavier Ciuraneta-, a més dels representants locals encapçalats pe l'alcalde Antoni Sabaté, el rector de Flix, Roman Casanova, una nodrida representació també d'autoritats comarcals i antics rectors i vicaris de la Parròquia de Flix. Un nodrit públic omplia l'església, i tanmateix el cinema de La Unió Social, on el projectà en directe la cerimònia, a més del seguiment en que es féu també des de Ràdio Flix. Certament, la inauguració d'un orgue no és un esdeveniment que es doni amb freqüència, però encara ho és més la naturalesa dels seus constructors als qui amb aquell acte se'ls donava un just i merescut reconeixement: deu jubilats i prejubilats del nostre poble els quals van dedicar-se amb perseverància a dur a terme el seu objectiu al llarg de sis anys i sense cap coneixement previ sobre la matèria, posant a disposició el seu temps i les seues habilitats de forma totalment altruista; dirigits, això sí, per un entès en la matèria, el músic palmenc Rossend Aymí. Els noms dels components del Grup de l'Orgue (així es van denominar) aniran sempre lligats a aquest instrument, i com un exemple de voluntarisme i gratitud: Josep Català, Domingo Ferrús, Francesc Fortuny, Josep Masip, Jaume Masip, Marcos Mur, Santiago Mulet, Salvador Pérez, Ramon Rosich i Eugeni Sabaté. Deu anys han passat, com s'ha dit, d'aquell acte solemne, temps però també que, malauradament ha estat implacable amb alguns dels seus membres. Santiago Mulet fa tres anys que ens va deixar; Eugeni Sabaté de fa temps que pateix una greu malaltia.
És meritori que passats aquests anys i arribats a la data simbòlica del 10è aniversari es l'esdeveniment. Les circumstàncies han fet que coincideixi amb la propera publicació de la història de la construcció de l'orgue, escrita per mossèn Josep Alanyà, antic vicari de Flix, actualment director de l'Arxiu Diocesà de Tortosa. Meravellat per l'obra realitzada, es decidí per explicar-la i deixar-ne constància escrita. Sens dubte, un altre merescut homenatge als membres del Grup de l'Orgue, que restarà com un testimoni d'exemplaritat per a generacions futures.
1 comentari:
Realment, sobre tot les generacions més joves, hauríem de prendre exemple del que significa el treball voluntari i altruista per a la comunitat a la que es pertany i encara més en aquest món tant materialista i individualista en el què vivim. En el desè aniversari un deu per aquesta gent!
Publica un comentari a l'entrada