dimecres, 31 de desembre de 2008

EL CONFLICTE ETERN


Aquests últims dies de l'any i en plenes festes nadalenques, altre cop les notícies internacionals han estat protagonitzades pel conflicte entre l'estat d'Israel i els palestins (les milícies de Hamas, més concretament en aquesta ocasió). Certament, com se sap, l'alto el foc entre les parts fou trencat per Hamas amb el llançament de míssils contra el territori israelià. La resposta de l'exèrcit d'Israel, com se sap, ha estat contundent i desproporcionada, amb un massiu bombardeig contra els milicians islamistes palestins establerts a Gaza, causant-los gran nombre de baixes; no obstant, com sempre passa, hi ha civils entre els morts (i entre ells, els més innocents dels innocents, com són els infants). Si bé la xifra no ha estat tan elevada, també hi hagut víctimes mortals civils entre els israelians a causa dels bombardejos de Hamas. Durant aquests dies s'han multiplicat les iniciatives de diversos estats i organismes internacionals per aturar aquest nou enfrontament, però ara per ara i atenent les últimes notícies, el govern israelià no accepta cap treva i continuarà amb els atacs, preveient-se, com han reflectit els diversos mitjans, que pot haver-hi una invasió de Gaza per unitats militars de terra del poderós exèrcit d'Israel.

Amnistia Internacional ha organitzat una campanya de recollida d'adhesions per tal d'enviar correus al ministre de defensa israelià, Ehud Barak, suplicant-li que s'aturin els atacs contra Gaza, sobretot pels efectes devastadors que en sofreix la població civil. És del tot probable que la iniciativa, malgrat que pugui reunir milers i milers de signatures, no tingui l'efecte desitjat. No obstant no està de més fer expressiu i palès que, ja no sols els estats, sinó ciutadans de diversos estats, rebutgen qualsevol mena de recurs a la força de la forma contundent com ho està duent a terme l'estat d'Israel (sense oblidar la responsabilitat de Hamas en tot l'afer).

A la vespra de Cap d'Any m'hagués agradat escriure un altre tipus d'entrada al bloc. Desitgem que durant l'any que comença pugui resoldre's aquest i altres conflictes que romanen latents arreu del Món. Essent realista, sé que és molt demanar, però mai estarà de més i no hauríem de defallir en demanar la pau.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquest any (tot i que cada any en realitat) als pessebres els hi faltava un mur, bombes, fum, foc i destrucció... En fi!

Aturem els projectes de parcs eòlics.
http://doblepensament.blogspot.com/2009/01/campanya-no-als-parcs-elics-flix.html

Adhereix-te!