divendres, 9 de gener del 2009

EL CEL I LA TERRA


Ja fa unes setmanes que es va anunciar que dos autobusos metropolitans de Barcelona lluirien a partir del 12 de gener el missatge "Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix la vida", fent-se ressò d'una campanya que amb força èxit s'ha dut a terme a diverses ciutats del Regne Unit. En el cas de de la Ciutat Comtal, l'entitat impulsora ha estat la Unió d'Ateus i Lliurepensadors de Catalunya, i sembla ser que també s'estendrà a Madrid i a València. Tot i no haver-se iniciat, la campanya ja ha començat a tenir resposta per part de grups confessionals per tal de contrarestar-la.

No entraré a valorar la citada campanya ni tot el rebombori que ha comportat, ni a debatre sobre l'existència de Déu. Sols una cosa diré en relació amb el tema: d'existir Déu, espero que no sigui el que prediquen els ultres cristians, els radicals islamistes, els jueus ortodoxos i tots aquells que en el seu ideari destil·len odi, discriminació i intolerància.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Al meu parer aquesta campanya és una xorrada, per distints motius, el principal és que la trobo molt medieval, no per culpa dels que tenen fe, penso que l'error és dels que parlen de preocupació, qui és preocupa? En quin tant per cent domina el teocentrisme? Em sembla que seria un número ben petit, no? per tant els antropocentristes o els Carpe Diem a deshora que han pretés amb aquest eslogan? De veritat això pot tenir més enllà d'excepcions estadístiques una explicació sociològica? Avui en dia les religions no són com tapes d'aperitiu abans del bon viure que molts països, malauradament no tots, es poden permetre, per tant quin sentit té aquest bus, lliurepensadors? que es passin pels instituts i veuran la força que té l'assignatura de religió, que es passin per capell i veuran el número de gent jove que pren la comunió, per favor, a més a més, la fe, per aquells/es que en tinguin és un racolzament que veu més enllà de la mort, perquè s'han de posar taps, que cadascú campi com pugui o pensi com vulgui, la màxima il.lustrada deia "estic en desacord amb les seves paraules però defensaré fins a la mort el seu dret a dir-les" qu foten aquests del bus?
Si som antropocèntrics que ho som per època, ja ho eren els renaixentistes, deixem burrades com aquestes de les pancartes als autobusos i respectem que cadascú sigui cadascú que canta Serrat (en castellà per cert).
Déu, com la setmana que ve és sols un interrogant que el temps futur ens respondrà o no i aquí rau la gràcia o el nihilisme de tot plegat, no?

Per tant, al meu parer a aquests lliurepensadors del bus se'ls hauria de pujar al mateix i enviar-los a predicar al desert.

A. Guiu.

Anònim ha dit...

M'he deixat el tema dels integrismes, és cert, però aquest bus passa per una capital d'occident, no? més aviat cristiana. Ojalà passes per zones on la religió que sigui tingui més neguit fanàtic, però no és el cas, no?
A. Guiu